02/33872835

kontakty Pon-Pia 9:00-17:00

Malorka

Pre vyhľadávanie zájazdov do tejto destinácie, použite náš vyhľadávací formulár
Zobraziť vyhľadávací formulár

Najväčší baleársky ostrov patrí medzi najznámejšie a najobľúbenejšie destinácie Španielska. Rozmanitá krajina s rozľahlými plážami s jemným zlatistým pieskom so skalnými útesmi, príjemnou stredomorskou klímou, nádhernými prírodnými scenériami. Hlavné mesto Palma s malebným starobylými uličkami a živým spoločenským životom - to všetko je Malorka - ostrov pre ideálnu dovolenku.

Poloha:

v západnom Stredomorí asi 150 km od Barcelony leží prekrásne Baleárske súostrovie, ktorého najväčším ostrovom je Malorka. Členité pobrežie s vysokými skalnatými útesmi a širokými plážami s jemným zlatistým pieskom poskytuje nádherné prírodné scenérie a podmaní si každého návštevníka. Malorka už niekoľko desaťročí patrí k najnavštevovanejším miestam Stredomoria.

Klíma:

ostrov má subtropické stredomorské podnebie. Najpríjemnejšie obdobie na dovolenku je od mája do novembra, vtedy je flóra ostrova najrozmanitejšia a vyhriate more dotvára dokonalé podmienky na ideálnu dovolenku.

Príroda:

krásne piesočnaté pláže, strmé skalnaté pobrežie a vysoké horské masívy, ktoré sa pozvoľne zvažujú do úrodných rovín, tvoria mnohotvárny ráz krajiny a robia z Malorky úžasné miesto. Nie nadarmo sa hovorí, že na tomto ostrove je možné každé 2 kilometre urobiť nový objav, ktorý poteší zrak a pohladí dušu.

História:

Malorka je bohatá na architektonické pamiatky. Najstaršie stavby pochádzajú z čias talayotskej kultúry, ale aj z obdobia nadvlády Rimanov a v hlavnom meste Palme sa nájdu aj stavby z „arabského” obdobia. Keď kresťania počas panovania kráľa Jauma I. ovládli ostrov, začalo sa s budovaním významných sakrálnych aj svetských stavieb. Najznámejšia je katedrála v Palme. Prví návštevníci prišli na ostrov v r. 1837 - medzi nimi aj Fryderik Chopin a George Sandová. Turizmus sa tu rozvinul hlavne po r. 1950, odvtedy sa výrazne zvýšila životná úroveň obyvateľov ostrova.

Kuchyňa:

malorské špeciality chutia najlepšie v typických cellers - reštauráciách, ktoré vznikli z bývalých sedliackych vínnych pivníc. V týchto príjemne chladivých priestoroch si môžu návštevníci vychutnať autentickú malorskú kuchyňu s korenenými jedlami a červeným alebo bielym vínom. Pred jedlom si Malorčania obyčajne doprajú pohárik paly, tmavého bylinkového likéru.