Recept na dni plné gastronomických zážitkov? Prehliadky talianskych miest, ktoré preslávili nie len historické udalosti, ale práve ich chutné vína, syry, omáčky a iné dobroty.
1. deň – prílet do Bologne, mesta známeho nielen najstaršou univerzitou na svete, ale aj gurmánskymi špecialitami. Návšteva Mercato di Mezzo v kulinárskom centre mesta, štvrti Quadrilatero. V tomto gastronomickom „štvoruholníku“ možno nájsť to najlepšie z chutí regiónu Emilia- Romagna a Bologne. Tagliattele al ragu, inak a inde známe ako bolonské špagety, piadina – chlebová placka podávaná s najrôznejšími oblohami alebo miestna jemná klobása mortadella. Popoludňajšia prehliadka mesta zahrnujúca hlavné námestia Piazza Maggiore, Piazza Nettuno s ikonickou Neptúnovou fontánou, Palazzo del Podesta a samozrejme symbol mesta – Due Torri – Dve veže, ktoré sa zachovali ako jedny z mála rodinných stredovekých mrakodrapov. Ubytovanie a nocľah.
2. deň – raňajky, návšteva Modeny, s prehliadkou centra mesta, pretkanej tým najlepším z miestnej gastronómie – raňajkové „šišky“ gnocco fritto, ktoré si možno vychutnať v každú hodinu dňa. Malé tortellini, veľké tortelloni, či najväčšie tortellacci. Ľahké šumivé víno lambrucso a menej známa šunka culatello. Ochutnávka jedinečného miestneho balzamikového octu s nezameniteľnou chuťou. Popoludní presun do Parmy, ktorá je okrem svojich architektonických pamiatok v historickom centre preslávená predovšetkým parmskou šunkou (prosciutto di Parma) a kráľom syrov parmezánom (parmigiano reggiano). Ochutnávka. Návrat do hotela.
3. deň – po raňajkách odchod do jedného z najkrajších mestečiek Talianska - Dozza, ktoré je známe aj vďaka nevšednému festivalu maľovania stien domov. Návšteva Enotéky, nachádzajúcej sa v hrade a jeho pivniciach. Ochutnávka regionálnych vín. Popoludní návšteva Raveny, kde ranokresťanské pamiatky (UNESCO) tvoria súbor kultúrnych pamiatok špecifických zmesou viacerých štýlov a tradícií. Ani tu gastronómia nezaostáva so svojimi passatelli – nevšedne pripravovanými a tvarovanými cestovinami. Vychutnať si možno aj čerstvé ryby a mušle z neďalekého prístavu. Ubytovanie.
4. deň – po raňajkách odchod do San Marina, najmenšej nezávislej republiky na svete. Medzi najzaujímavejšie pamiatky patrí pevnosť La Rocca, Palazzo Publicco, či tri stredoveké veže, ktoré dali meno aj obľúbenému miestnemu dezertu – torta tre monti. Odchod do mestečka Rimini, známeho predovšetkým svojimi kilometre dlhými piesočnatými plážami. K oddychu pri mori je nutné pridať morské špeciality, napr. rybí guláš (brodetto di pesce ) typický pre prímorské mestá Talianska a osvieženie dodá pravá talianska zmrzlina – gellato. Návrat do hotela.
5. deň – raňajky, návšteva mesta Ferrara, presláveného svojou renesančnou architektúrou s hradom Este a tradičnými špecialitami. Za zachovanými mestskými hradbami si možno dopriať varenú salama da sugo, zemiakmi plnené tortelli di patate a sladkou bodkou pre milovníkov čokolády je torta tenerina. Transfer na letisko, odlet do Viedne.
Upozornenie: Tieto stránky majú informatívny charakter. Travel.Sk neručí za chyby alebo neaktuálnosť zverejnených údajov. CK je oprávnená kedykoľvek predĺžiť, zrušiť alebo zmeniť prezentované ponuky, zľavy, bonusy alebo podmienky poskytnutia služby. Záväzný je až návrh zmluvy o zájazde predkladaný zákazníkovi na základe jeho nezáväznej objednávky
Záloha 50 %
sa vyžaduje do 01.05.2024, najneskôr však 45 dní pred nástupom na zájazd.
Doplatok do plnej ceny zájazdu sa vyžaduje do 30 dní pred nástupom na zájazd.
100% do 30
Doplatok do 100 %
Doplatok do plnej ceny zájazdu sa vyžaduje do 30 dní pred nástupom na zájazd.
20% do 30
pred termínom začatia zájazdu
50% od 14 do 29
pred termínom začatia zájazdu
75% od 7 do 13
pred termínom začatia zájazdu
100% do 6
pred termínom začatia zájazdu
03.07. - 07.07.2025
4 nocí / raňajky
03.07. - 07.07.2025
4 nocí / raňajky